«Ποιος είναι ο τέλειος γονέας;»


Υπάρχει άραγε ο γκουρού του μεγαλώματος παιδιών; Υπάρχει ο τέλειος γονέας; Μήπως υπάρχει κάποιος πλήρης οδηγός του τέλειου γονέα; 

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι γονείς. Χρειάζεται να είμαστε, όμως, αρκετοί για τα παιδιά μας. 

Τι σημαίνει αυτό;

🤍Να τα απολαμβάνουμε αρκετά.

🤍Να τα προετοιμάζουμε για ύπνο αρκετά συχνά (Μερικές φορές να διαβάζουμε μαζί.  Να τα αγκαλιάζουμε στον καναπέ ή το κρεβάτι.)

🤍Να είμαστε αρκετά μαζί.

🤍Να τρώμε αρκετά γεύματα μαζί.  

🤍Να αγαπάμε ο ένας τον άλλον.

🤍Να γελάμε αρκετά μαζί.  

🤍Να διασκεδάζουμε αρκετά μαζί (Μην παίρνετε κάθε πράγμα πολύ σοβαρά. Όπως ψίχουλα και ακαταστασία. Αναρωτηθείτε τι θα θυμούνται από εσάς).

🤍Να παίζουμε αρκετά μαζί.


Μπορεί να χάνετε τα σχολικά χαρτιά, μπορεί να βάζετε στραβά τις κάλτσες του παιδιού και εκείνο να παραπονιέται ότι δεν του τις βάλατε καλά. Μπορεί να είστε αυστηροί με τα γεύματα και να ανησυχείτε αν τα παιδιά τρώνε πολύ ζάχαρη.

Μπορεί το παιδί να θυμώσει και να φωνάξει «Είσαι κακιά μαμά/ κακός μπαμπάς!», γιατί έτσι μόνο μπορεί να δείξει τον θυμό του. 

Μπορεί μερικές φορές το παιδί να πάρει ως απόκριση τις γρήγορες απαντήσεις σας και τα κουρασμένα σας μάτια. Μερικές φορές, τα παιδιά θα ακούσουν τον πιο  αυστηρό μας τόνο. 

Ας αναλογιστούμε, όμως... Τι είναι άραγε ο τέλειος γονέας; Αυτός που δεν κάνει ποτέ λάθη; Αυτός που δεν είναι ο εαυτός του με τα παιδιά του; Αυτός που δεν έχει κακές μέρες ή μήπως εκείνος χωρίς συναισθήματα; Ένα ρομπότ;

Και τι σημαίνει αρκετά καλός γονέας; Ποια είναι η μέτρηση του «αρκετά»;

💡Σκεφτείτε:

Αγαπάτε τα παιδιά σας με όλο σας το είναι. Αυτό είναι που κάνει όλα τα άλλα να φαίνονται αρκετά.

www.sinaisthimatizein.gr

#firstingreece #kidsemotions #selflove #greece #kidsactivities #emotionalhealth #forabetterfuture #forabetterworld #feelingsmatter #emotionalintelligence #emotionaleducation #sinaisthimatizein #thessaloniki #childrenlove #childrengrowth #actionwithlove #kidspace #childrenworld #attachmenttheory

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Μην του δίνεις σημασία»

«Tantrums (ξεσπάσματα θυμού): Τι να κάνω;»

«Ιστορίες από το σχολείο»