Η ανάλυση του «εγώ».

🧡0-2 ετών «Δικό μου, δικό μου!»

Αυτές οι λέξεις αντιπροσωπεύουν την αναδυόμενη αίσθηση ανεξαρτησίας του μικρού παιδιού, καθώς αρχίζει να αισθάνεται αυτοπεποίθηση, περπατώντας και μιλώντας.  

Ο εγωκεντρισμός, όπου το παιδί βλέπει τον κόσμο αποκλειστικά από τη δική του οπτική, το βοηθά να αντιμετωπίζει τις ανησυχίες του και ενθαρρύνει τις εξερευνήσεις του.


🧡3-4 ετών «Το θέλω τώρα!»

Τα παιδιά επικεντρώνονται στον εαυτό τους, στις επιθυμίες και τις προσδοκίες τους.  Η εγωκεντρική άποψη των παιδιών αυτής της ηλικίας για τον κόσμο, σημαίνει ότι οι αντιλήψεις τους επικεντρώνονται σε αυτό που βλέπουν αυτά σαν προφανές και λογικό.  

Η σκέψη τους επηρεάζεται από τον συγκεντρωτισμό και μπορεί να επηρεάσει τις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις («Δεν παίζω μαζί σου!»).


🧡5-6 ετών «Ας το κάνουμε μαζί!»

Τα παιδιά ασχολούνται περισσότερο με τη δημιουργία φίλων από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα παιδιών.  Το ενδιαφέρον τους για την κοινότητα και την επικοινωνία αρχίζει να διαμορφώνει τον εγωκεντισμό τους, οδηγώντας τους να υιοθετήσουν μια ευρύτερη κοσμοθεωρία.  Η αυξημένη ικανότητα να επικοινωνούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, διευκολύνει τα παιδιά να αλληλεπιδρούν.  Έτσι, σταδιακά, το «εγώ» μετατρέπεται στο «εμείς».


✏️Όλα τα παιδιά περνούν μετά από τα στάδια ανάπτυξης και εξελίσσονται. 

✏️Σεβόμαστε την παιδική ηλικία και τα στάδια ανάπτυξης.

✏️Δεν συγκρίνουμε τα παιδιά, το καθένα έχει το δικό του στάδιο ανάπτυξης.


www.sinaisthimatizein.gr


#fistingreece #kidsemotions #selflove #forabetterfuture #forabetterworld #emotionalintelligence #feelingsmatter #emotionaleducation #sinaisthimatizein #greece #thessaloniki #childrenlove #newsite #childrengrowth #actionwithlove #kidspace #childrenworld #attachmenttheory #kidsactivities #emotionalhealth #selfconfidence #childdevelopment #respectchildren

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Μην του δίνεις σημασία»

«Tantrums (ξεσπάσματα θυμού): Τι να κάνω;»

«Ιστορίες από το σχολείο»